Kort om hydraulkopplingar

hydraulkopplingEn hydraulkoppling är en viktig komponent i en bil. Om den inte fanns skulle det aldrig ske en urkoppling ur motorn. Hydraulkoppling använder sig av bromsvätska för att driva kopplingsmekanismen, vilken är en punkt där roterande kraft från motorns vevaxel överförs till användbar rörelse vid överföringen.

Det finns idag en hel del olika hydraulkopplingar att välja på. Se till att gå in och läs på om hydraulkopplingar för att fördjupa dig i ämnet så att du får rätt typ av koppling. Oavsett vad du söker kommer du hitta något som passar just dig och just ditt fordon. Om du inte hittar så är det bara att ta kontakt med en leverantör för att få hjälp att skräddarsy det du är ute efter.

När det gäller hydraulkopplingar finns det allt från snabbkopplingar och multikopplingar till rotationskopplingar. Vad passar just dig?

I standradsortimentet går det att välja mellan låg-, mellan- och högtryckskopplingar. Dessa klarar upp till 3000 bar och finns för tryckluft, hydraulolja, vatten och så vidare. Listan kan göras hur lång som helst. Det finns också steriliserbara kopplingar att välja på.

Clean break – spill – droppfria kopplingar är något som är bra för de som använder sig av icke smörjande media. Dessutom inget spill och finns i så stora dimensioner som upp till DN100.

Multikopplingar är en fantastisk typ av hydraulkoppling, vilken kan vara antingen manuell eller automatisk. Det beror helt och hållet på vilken typ av hydraulkoppling som önskas. Ditt behov styr vad som sätts ihop.

Det finns även en variant på multikoppling, vilken kallas verktygsväxlare och är avsedd för industrirobotar. Den är tänkt att användas för hantering av tunga verktyg och har en mycket lång livstid. Designen gör att denna vektygsväxlare är oerhört enkelt att serva. Genom att den är lätt att göra en service på är den också mycket populär. Tid är alltid pengar på alla industrier oavsett vad de tillverkar.